Breaking News

Globetrotters: Επεισόδιο 9 - Η συγκίνηση της Αντελίνας και ο τραυματισμός του Παντελή

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έχοντας αφήσει πίσω τους τις δυσκολίες της Νέας Υόρκης και την ασθένεια του Μιχαήλ-Άγγελου, στο επεισόδιο της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου, Στέλιος Κρητικός και υιός προσγειώθηκαν στο Νησί του Πάσχα. Εκεί είδαν τα επιβλητικά Μοάι, οργάνωσαν πασχαλινό γλέντι με τους ντόπιους, έμαθαν τοπικούς χορούς και επιδόθηκαν στην ξυλογλυπτική, με στόχο να φτιάξουν το Μοάι, που είχε ζητήσει ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Η Αντελίνα και ο Χάρης κατηφόρισαν προς τη Γη του Πυρός, όπου αναζήτησαν φλαμίνγκο, περπάτησαν σε παγετώνα και προσπάθησαν να φτάσουν μέχρι το τέλος του κόσμου, στην Ουσουάια, για να βγουν μια selfie για τον Πέτρο.

Το μοναδικό τοπίο συγκίνησε την Αντελίνα Βαρθακούρη, που είπε στην κάμερα της παραγωγής: «Τα μεγάλα πράγματα τα ζεις μια φορά. Τώρα μπορεί να βλέπει κάποιος και να πει "Είσαι χαζή που κλαις γ' αυτό"... Αλλά είναι πολύ ωραίο αυτό που βλέπω κι ευχαριστώ που ήρθα εδώ. Είναι κρίμα που δεν μπορώ να έχω κι άλλους δικούς μου ανθρώπους μαζί μου, τα παιδιά μου, να δουν αυτό που βλέπω...»

Να σημειωθεί ότι ο παγετώνας Περίτο Μορένο (Perito Moreno) είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Παταγονία και συγκαταλέγεται στους ελάχιστους παγκοσμίως που εξακολουθούν να αυξάνονται με τον χρόνο, γεγονός που τον καθιστά αντικείμενο μελέτης από τους ειδικούς. Σύμφωνα με τη wikipedia, το μέτωπο του παγετώνα εκτείνεται σε μήκος 5 χιλιομέτρων.

Οι 2 σεφ, Χρήστος και Παντελής, τα βρήκαν σκούρα στην Καμπότζη, καθώς ο Παντελής τραυμάτισε το χέρι του στις τσουβαλοδρομίες. Αναγκαστικά, ο Χρήστος πήρε πάνω του τη 2η αποστολή, όπου έπρεπε να δουλέψει σκληρά, προσπαθώντας να  πάρει την κουδούνα από έναν νεροβούβαλο...

Δείτε τα αποσπάσματα με την Αντελίνα και τον Παντελή. Ολόκληρο το επεισόδιο στο 3ο βίντεο.