Breaking News

Γρηγόρης Βαλτινός: «Δεν είχα άλλες επιλογές από το να πετύχω...» - Η συγκίνησή του on camera (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ο Χάλβαρντ Σόλνες στο αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Ίψεν, «Αρχιμάστορας Σόλνες» (1892), που ανεβαίνει στο θέατρο Ιλίσια. Η μετάφραση, η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό, η Κατερίνα Λέχου, Αντίνοος Αλμπάνης, Ιώβη Φραγκάτου, Μιχάλης Αεράκης, Κατερίνα Κρέπη και ο Κώστας Καστανάς.

Η Ειρήνη Αρβανίτη επισκέφτηκε τον ηθοποιό στο θέατρο. «Είναι το δεύτερό μου σπίτι. Κοντεύω 50 χρόνια στο θέατρο» είπε χαρακτηριστικά στη συνεργάτιδα της εκπομπής «Έλα, Χαμογέλα».

«Δεν είχα άλλες επιλογές από το να πετύχω. Δεν ξέρω αν ακούγεται αλαζονικό αυτό, αλλά δεν είναι... Δηλαδή αν δεν πετύχαινα σ' αυτή τη δουλειά, θα έπρεπε επειγόντως μέσα στην εβδομάδα να βρω να κάνω κάποια άλλη δουλειά για να επιβιώσω. Χωρίς να έχω καμία γνωριμία - κάτι που ακόμα δεν μπορώ να το συνηδειτοποιήσω - η μία δουλειά έφερνε την άλλη. Καμιά φορά μιλάνε για κυκλώματα και γνωριμίες. Κάποιος, που έχει ταλέντο, δεν θα χαθεί με τίποτα» εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.

Όταν ρωτήθηκε για τους δύο γιους του, ο Γρηγόρης Βαλτινός απάντησε, χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή του: 

«Τα παιδιά μου τα αγάπησα πάρα πολύ. Συνεχίζω να έχω τύψεις γιατί το θέατρο καμιά φορά σε αναγκάζει να είσαι μακριά και τις γιορτινές μέρες και - ενδεχομένως - από κάποιες χαρές τους. Αλλά αυτές οι απουσίες νομίζω μπορούν να αντικατασταθούν με την ποιότητα». 

Και πρόσθεσε: «Ο μεγάλος γιος, ο Νικηφόρος, είναι ήδη στο θέατρο γιατί του αρέσει η παραγωγή, να φτιάχνει παραστάσεις. Δυστυχώς δεν έχουμε κινηματογραφική βιομηχανία, αλλιώς θα ήταν σκηνοθέτης ή σεναριογράφος ή παραγωγός ταινιών».

Μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε και για την παράσταση «Αρχιμάστορας Σόλνες», στην οποία πρωταγωνιστεί.