Breaking News

«Λύγισε» on air ο Μανώλης Μητσιάς για το Θάνο Μικρούτσικο (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου μίλησε ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στο «Eρωτικό (Με μια πιρόγα)». Το τραγούδι, σε στίχους Άλκη Αλκαίου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου, ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά από τον Μητσιά το 1982 στον δίσκο «Εμπάργκο».

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ερμηνευτής είπε το βράδυ του Σαββάτου, στο κεντρικό δελτίο του One Channel, για το σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και την παρακαταθήκη που άφησε στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου:

«Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν ένα πολύ μεγάλος συνθέτης, ένας μεγάλος δημιουργός, με προσωπικό ήχο και ύφος στις δουλειές του. Ήταν μέσα στους καλύτερους Έλληνες δημιουργούς των τελευταίων ετών. Μια ελπίδα να υπάρξει καλύτερο τραγούδι, ένας άψογος συνεργάτης. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πώς αυτός ο άνθρωπος πέθανε. Ήταν τόσο κινητικός, τόσος ζωηρός και τόσο απλόχερος στους συνεργάτες του. Ό,τι και να πω είναι λίγο...

Τον είδα στο νοσοκομείο πριν μια εβδομάδα. Μιλήσαμε, κουβεντιάσαμε... Ήθελα να πάω ξανά, αλλά έπεσε σε κώμα και δεν μπόρεσα...

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θάνο γιατί μου έδωσε ίσως το σημαντικότερο τραγούδι του αιώνα, την "Πιρόγα"...

Έζησα κοντά του πολύ καλές στιγμές, καλλιτεχνικές, επαγγελματικές, έμαθα πολλά πράγματα απ' το Θάνο... Θέλω να πω στη γυναίκα του και την οικογένειά του ότι θα είμαι πάντα κοντά τους.

Θυμάμαι την ενέργεια που είχε ως άνθρωπος και δημιουργός. Ήταν απλόχερος στις συνεργασίες του. Ήταν μοναδικός, έντιμος, με ταλέντο. Είχε όσα χαρακτηρίζουν έναν μεγάλο δημιουργό».