Breaking News

Ν. Ζηλανδία: Επίσημα 8 οι αγνοούμενοι - Η αστυνομία θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι είναι νεκροί (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η έκρηξη της Δευτέρας στο ηφαίστειο Whakatane, στο νησάκι White της Νέας Ζηλανδίας, προκάλεσε το θάνατο 6 ανθρώπων (σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση), ενώ 8 αγνοούνται, με την αστυνομία να λέει ότι πιθανώς είναι νεκροί. «Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι δεν υπάρχει κανένας που να επέζησε στο νησί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, το τουριστικό αξιοθέατο παραμένει πολύ επικίνδυνο για να έχουν πρόσβαση τα σωστικά συνεργεία, αλλά οι πτήσεις αναγνώρισης που πραγματοποιήθηκαν δεν εντόπισαν επιζώντες κατά τη διάρκεια της Τρίτης (υπάρχει διαφορά 11 ωρών με τη Νέα Ζηλανδία, όπου είναι βράδυ). 

Τα πτώματα που βρίσκονται στο νησί θεωρείται ότι είναι καλυμμένα από ηφαιστειακή τέφρα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Σύμφωνα με το BBC, οι αξιωματικοί ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι θα ανοίξει ποινική έρευνα, αλλά στη συνέχεια αναθεώρησαν, τονίζοντας ότι "είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι θα συμβεί".

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, δήλωσε ότι υπάρχουν ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν.

Τη στιγμή της έκρηξης στο νησί ήταν 47 επισκέπτες από διάφορες χώρες. Συγκεκριμένα 24 από την Αυστραλία, 9  από τις ΗΠΑ, 5 από τη Νέα Ζηλανδία, 4 από τη Γερμανία, 2 από την Κίνα, 2 από το Ηνωμένο Βασίλειο και 1 από τη Μαλαισία.

Πολλοί από τους επισκέπτες στο νησί ήταν επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο Ovation of the Seas, ιδιοκτησίας της Royal Caribbean.

34 άνθρωποι διασώθηκαν, από τους οποίους οι 27 υπέστησαν εγκαύματα και οι 4 αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Μεταξύ όσων έχουν υποστεί εγκαύματα, κάποιοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.