Breaking News

Οι σημαντικές αλλαγές που φέρνει το 2020 στη φορολογική νομοθεσία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με τον ερχομό του νέου έτους σημαντικές θα είναι οι διαφοροποιήσεις στην ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, που θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα για εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις. 

Στις αλλαγές περιλαμβάνονται οι μειώσεις στη φορολογία των εισοδημάτων και οι φοροαπαλλαγές για αρκετές ομάδες πληθυσμού.

Ποδαρικό θα κάνει η νέα πάγια ρύθμιση 24-48 δόσεων για χρέη στις εφορίες, που θα επιτρέψει στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με ευνοϊκότερους όρους.

Ακόμη, το 2020 θα φέρει αυξήσεις μισθών και συντάξεων, λόγω της μείωσης των συντελεστών στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Στο κυνήγι των ηλεκτρονικών αποδείξεων θα πρέπει να ριχτούν από την Πρωτοχρονιά μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, οι οποίοι θα πρέπει να καλύπτουν το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος με πλαστικό χρήμα.

Μέσα στο 2020 η Κυβέρνηση ετοιμάζει να φέρει και τη νέα μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Επίσης, στα σχέδια της Κυβέρνησης για τη νέα χρονιά είναι και το πρώτο ψαλίδι στην εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβαρύνει σήμερα φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Δείτε το ρεπορτάζ του One Channel.