Breaking News

Αυστραλία: Ατελείωτος πύρινος εφιάλτης - Εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Νότια Ουαλία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας κηρύσσει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μία εβδομάδα ως απάντηση στην κλιμάκωση των προειδοποιήσεων για έξαρση των πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σάιτ του BBC, η Gladys Berejiklian ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ξεκινήσει στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) και θα διαρκέσει για επτά ημέρες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι που προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο, οδηγούν σε εκτεταμένο κίνδυνο ακραίων πυρκαγιών στο ανατολικό τμήμα της Αυστραλίας.

Από το Σεπτέμβριο, οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει το θάνατο 18 ανθρώπων, ενώ καταστράφηκαν περισσότερα από 1.200 σπίτια στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια, ανάμεσά τους πολλά κάηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μόνο από τις πυρκαγιές της τελευταίας εβδομάδας.

Επίσης, δύο περιοχές της πολιτείας Δυτική Αυστραλία πλήττονται από καταστροφικές πυρκαγιές.

Χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν από μια τεράστια τουριστική περιοχή στη Νέα Νότια Ουαλία, προς απομακρυσμένες από τις πυρκαγιές πόλεις, έχοντας μαζί τους τις ελάχιστες απαραίτητες προμήθειες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ουρές αναμονής για βενζίνη στην πόλη Batemans Bay. Ο υπουργός Μεταφορών της Νέας Νότιας Ουαλίας, Andrew Constance, κάλεσε τους ανθρώπους να οδηγούν αργά, λόγω του πυκνού καπνού. Σε μια συναισθηματική συνέντευξη, τόνισε, επίσης, ότι πολλοί φίλοι του έχασαν τα σπίτια τους.