Breaking News

Αυστραλία: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Αυστραλία συνεχίζει να πλήττεται από τις δασικές πυρκαγιές, που μαίνονται σχεδόν σε όλη τη νοτιοανατολική ακτή, οδηγώντας στο θάνατο ακόμα δύο ανθρώπους, αυτή τη φορά στο νησί Καγκουρό, μεταδίδει το σάιτ του BBC.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τραγικός απολογισμός ανέβηκε στους 23 νεκρούς, με τα κατεστραμμένα σπίτια να είναι περίπου 1.500. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πολλοί είναι οι αγνοούμενοι.

Οι πυρκαγιές κατακαίουν όλη την πολιτεία Βικτώρια.  Σύμφωνα με το BBC, στο τέλος της χθεσινής ημέρας ενεργές ήταν οι 53 από τις 73, από τις οποίες οι 13 χαρακτηρίστηκαν ως έκτακτης ανάγκης. Στη Νέα Νότια Ουαλία μαίνονται περίπου 100.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, ανακοίνωσε ότι 3.000 έφεδροι επιστρατεύονται για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και στην εκκένωση των απειλούμενων περιοχών. Η υπουργός Άμυνας Linda Reynolds είπε ότι αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην ιστορία της χώρας.


Το Σάββατο, οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε μέρη της νοτιοανατολικής Αυστραλίας.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian, κήρυξε - από το πρωί της Παρασκευής - την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για μία εβδομάδα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι εκκένωσαν πρόσφατα μια τεράστια τουριστική περιοχή.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.