Breaking News

Burano: Μικραίνει το «διαμάντι» της βόρειας Ιταλίας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Burano, το πολύχρωμο νησί της βόρειας Ιταλίας, βρίσκεται στη Βενετική Λιμνοθάλασσα. Κατοικήθηκε για πρώτη φορά τον 6ο αιώνα από Ρωμαίους και γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη μετά τον 16ο αιώνα, εξαιτίας της δαντέλας, που οι γυναίκες του νησιού έπλεκαν με δεξιοτεχνία και έστελναν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ταξίδι από τη Βενετία, με ένα από τα διάσημα βενετσιάνικα "vaporetti", διαρκεί μόλις 40 λεπτά μέχρι να αντικρίσει ο ταξιδιώτης έναν πολύχρωμο τόπο, όπου το χρώμα κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. 

Σύμφωνα με το Euronews, τα τελευταία χρόνια το γραφικό νησάκι αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αυτό της συρρίκνωσης του πληθυσμού. Σήμερα αριθμεί περίπου 2.700 μόνιμους κατοίκους. Ωστόσο ο αριθμός των κατοίκων μειώνεται ετησίως κατά περίπου 60, είτε λόγω θανάτων είτε λόγω μετοίκησης στην ενδοχώρα.

Ένας κάτοικος του νησιού λέει μπροστά στην κάμερα: «Πολύς κόσμος δεν θέλει να ζήσει και να κατοικήσει εδώ, πλέον, διότι έχει διαφορετικές δυσκολίες να αντιμετωπίσει, όπως για παράδειγμα τη μεγάλη παλίρροια ή το υψηλό κόστος διαβίωσης στο νησί».

Δείτε το βίντεο του Euronews.