Breaking News

Μαίρη Συνατσάκη: Το σπάνιο σύνδρομο που αντιμετώπισε και οι κρίσεις πανικού (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε μία εξομολογητική συνέντευξη στα «Μεσάνυχτα», η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε, μεταξύ άλλων, για το σπάνιο σύνδρομο που αντιμετώπισε, όταν ήταν 18 μηνών, αλλά και για τις κρίσεις πανικού, αποκαλύπτοντας ότι ήταν και ο λόγος που είχε αδυνατίσει όταν συμμετείχε στο Dancing. Συγκεκριμένα, είπε στην Ελεονώρα Μελέτη:

«Υπάρχει καταγεγραμμένο κάπου στο υποσυνείδητό μου μία σοβαρή ασθένεια, που πέρασα μικρή, όταν ήμουν 18 μηνών, το σύνδρομο Guillain-Barre.

Παρέλυσα και υπήρχε κίνδυνος να πεθάνω. Τότε είχαν συμβεί οκτώ περιστατικά στην Ελλάδα και είχαν όλοι θορυβηθεί. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχεδόν και αυτοάνοσος ο λόγος που προκλήθηκε. 

Ήταν λίγο ένα ρίσκο τι θα προκαλέσει αυτό το σύνδρομο. Αν θα προκαλέσει κάποια μόνιμη βλάβη, επειδή είχε να κάνει με τους μύες. Είχα παραλύσει ολόκληρη και φοβόντουσαν οι γιατροί τι θα συμβεί αν πάει σε κάποιο ζωτικό όργανο, οπότε ήταν μία δύσκολη περίοδος.

Έπειτα, όταν ήμουν 18 χρονών, έχασα τη θεία μου. Τότε άρχισα να παθαίνω και κρίσεις πανικού και υπέφερα για πολλά χρόνια. Ξεκίνησα στα 18 μου ψυχοθεραπεία, αλλά συνέβαιναν κρίσεις πολύ έντονες ανά τριετίες. 

Η ψυχοθεραπεία βοήθησε, όπως και η στήριξη του μπαμπά μου. Όταν συμμετείχα στο Dancing with the Stars ήταν η τελευταία κρίσιμη περίοδος που πέρασα. Γι' αυτό ήμουν και τόσο αδύνατη. Είχα ζήσει την πιο δύσκολη φάση με τις κρίσεις πανικού. Δεν μπορούσα να φάω και να κοιμηθώ...».