Breaking News

Κύπρος: Σε 4 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε η 19χρονη Βρετανίδα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και 140 ευρώ πρόστιμο για τα έξοδα του δικαστηρίου επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στη 19χρονη Βρετανίδα, η οποία, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή, κατέθεσε ψευδώς ότι υπέστη ομαδικό βιaσμό από 12 Ισραηλινούς και προκάλεσε δημόσια βλάβη και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Έξω από το δικαστήριο επικράτησε αναβρασμός, με δεκάδες γυναίκες να διαδηλώνουν υπέρ της 19χρονης Βρετανίδας.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, σύμφωνα με την 70σέλιδη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου, η 19χρονη δεν είπε την αλήθεια και προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο. Παρόλα όσα μεταδίδονται από τα βρετανικά ΜΜΕ, ο επαρχιακός δικαστής Μ. Παπαθανασίου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη υπέπεσε σε ουσιαστικές αντιφάσεις, κάτι που συνεπάγεται και αναξιοπιστία της υπεράσπισής της.

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκε από νωρίς το πρωί ομάδα ακτιβιστριών, οι οποίες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στη 19χρονη, κρατώντας πανώ με τη φράση «I believe her».

Στην προηγούμενη δικάσιμο με απόφαση του ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μιχαήλ Παπαθανασίου έκρινε την 19χρονη ένοχη πέραν πάσης αμφιβολίας, αφού όπως εξήγησε μεταξύ των ημερομηνιών 17 - 27/7/2019 στο Παραλίμνι, εν γνώσει της έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση, σε συνάφεια με κατά φαντασία ποινικό αδίκημα, δηλαδή ότι υπέστη ομαδικό βιaσμό από 12 Ισραηλινούς υπηκόους, ενώ στη πραγματικότητα γνώριζε ότι η εν λόγω καταγγελία της ήταν ψευδής.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης πάντως, επικαλούνται πληροφορίες ότι στην 19χρονη θα δοθεί προεδρική χάρη, κάτι που όπως σχολιάζει η Daily Mail «θα κατεύναζε λίγο από το θυμό» που έχει προκαλέσει η μεταχείριση της νεαρής.

To θέμα συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ντόμινι Ρααμπ.

Πηγή: gr.euronews.com