Breaking News

Λος Άντζελες: Αεροσκάφος άδειασε καύσιμα πάνω από σχολεία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα επιβατικό αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμά του πάνω από σχολεία, πριν πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, τουλάχιστον 60 άτομα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, αντιμετώπισαν αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα, ενώ τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα.

Στο Δημοτικό Σχολείο Park Avenue Elementary, που βρίσκεται στο Cudahy, μια πόλη στη νοτιοανατολική περιοχή του Λος Άντζελες, περίπου 26 χλμ. ανατολικά του αεροδρομίου, δύο τάξεις ήταν στην αυλή τη στιγμή που το αεροπλάνο άδειασε τα καύσιμα.

Παιδιά και ενήλικες φέρεται να αντιμετώπισαν προβλήματα σε συνολικά έξι σχολεία στην περιοχή.

Η πτήση της Delta Airlines επέστρεψε στο αεροδρόμιο λόγω προβλήματος στον κινητήρα. O πιλότος αναγκάστηκε να αδειάσει τα καύσιμα για να μειώσει το βάρος του αεροπλάνου, γεγονός που επιβεβαίωσε και η ίδια η αεροπορική εταιρία.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Allen Kenitzer, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA), δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Η FAA διερευνά διεξοδικά τις συνθήκες γι΄αυτό το περιστατικό. Υπάρχουν ειδικές διαδικασίες απόρριψης των καυσίμων για τα αεροσκάφη. Αυτές οι διαδικασίες απαιτούν την απόρριψη καυσίμων μόνο πάνω από προκαθορισμένες περιοχές που δεν έχουν πληθυσμό, συνήθως σε μεγαλύτερα υψόμετρα, έτσι ώστε το καύσιμο να εξαπλώνεται και να διασκορπίζεται πριν φτάσει στο έδαφος».

Δείτε το σχετικό βίντεο του CBS.