Breaking News

Tο Ιράν παραδέχτηκε ότι κατέρριψε «από λάθος» το ουκρανικό Boeing (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Ιράν παραδέχθηκε ότι κατέρριψε από λάθος το ουκρανικό Boeing-737, που συνετρίβη τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, οδηγώντας στο θάνατο τους 176 επιβαίνοντες.

Ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani έγραψε στο Twitter: «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν λυπάται βαθιά γι' αυτό το καταστροφικό λάθος. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι σε όλες τις οικογένειες που θρηνούν. Τους στέλνω τα πιο ειλικρινά μου συλλυπητήρια».


Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η εσωτερική έρευνα των Ενόπλων Δυνάμεων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατάρριψη οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», που προκάλεσε τη «φρικτή συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου και το θάνατο 176 αθώων ανθρώπων». 

Το μοιραίο Boieng πετούσε κοντά σε ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή και θεωρήθηκε «εχθρικό αεροσκάφος». Από το στρατό του Ιράν τόνισαν, επίσης, ότι η έρευνα για τις συνθήκες της κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους θα συνεχιστεί, θα αποδοθούν οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Την πλήρη ευθύνη για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους ανέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν, όπως ανέφερε ένας ανώτερος διοικητής τους σε βίντεο που αναρτήθηκε διαδικτυακά από την κρατική τηλεόραση.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.