Breaking News

Το παρασκήνιο της συνάντησης στο Sandringham και η προσπάθεια της βασίλισσας να διαφυλάξει το θεσμό (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Harry και της Meghan να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια. Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής Οικογένειας με πλήρες ωράριο, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, ενώ θα παραμείνουν ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ, μετά τη συνάντηση στο κτήμα Sandringham το απόγευμα της Δευτέρας...

Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Harry έφτασε στη χθεσινή συνάντηση δύο ώρες νωρίτερα ώστε να έχει μία προσωπική συνάντηση με τη βασίλισσα και να της εξηγήσει τη δική του εκδοχή για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Από την άλλη, η Meghan δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς φέρεται να  φοβόταν ότι η συνομιλία δεν θα παραμείνει ιδιωτική.

Επίσης, πηγές κοντά στον πρίγκιπα Κάρολο είπαν ότι ο ίδιος προειδοποίησε τον Harry πως δεν θα έχει  «απεριόριστους πόρους» για να στηρίξει το νέο τρόπο ζωής του, επισημαίνει η Daily Mail.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Euronews, που ακολουθεί, για τη βασίλισσα Ελισάβετ η συζήτηση ήταν μία ακόμα κρίση που έπρεπε να διαχειριστεί, για να υπερασπιστεί το θεσμό της μοναρχίας.

Από τη συνάντηση στο Sandringham προέκυψε ένας συμβιβασμός, που θα δοκιμαστεί από την πραγματικότητα, καθώς το ζευγάρι θα έχει ουσιαστικά δύο ζωές, μία στον Καναδά και μία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πιο κρίσιμο ζήτημα για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας είναι να βρεθεί η «χρυσή» τομή μεταξύ ιδιωτικότητας και βασιλικών υποχρεώσεων. Επιπλέον, τι επαγγέλματα θα μπορέσουν να ασκήσουν ο Harry και η Meghan; Η εμπειρία του παρελθόντος δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική...

Δείτε το βίντεο του Euronews.