Breaking News

Ποδοπατήθηκαν στην κηδεία του Σουλεϊμανί - Δεκάδες νεκροί - Αναβλήθηκε η ταφή (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κασέμ Σουλεϊμανί (Qasem Soleimani) στη γενέτειρά του, την πόλη Kerman, στα νοτιοανατολικά του Ιράν, όπου σήμερα έχει κηρυχθεί αργία.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το σάιτ του BBC (το απόγευμα της Τρίτης), τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι οι νεκροί έφτασαν τους 50, ενώ περισσότεροι από 200 είναι οι τραυματίες. Η  προηγούμενη ενημέρωση έκανε λόγο για 40 νεκρούς.

Οι Ιρανικές Αρχές προχώρησαν στην αναβολή της κηδείας, λόγω του μεγάλου πλήθους, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα τελεστεί, καθώς επίσημα έκαναν λόγο για "καθυστέρηση".

Στο Kerman έχουν συρρεύσει εκατοντάδες χιλιάδες για να τιμήσουν τον Ιρανό υποστράτηγο, που ήταν επικεφαλής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.


Το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε επιβεβαιώσει ότι, κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξοντώθηκε την Παρασκευή, σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Ο θάνατός του έχει προκαλέσει φόβους για σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.