Breaking News

Αυξάνονται τα θύματα του κοροναϊού (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο τραγικός απολογισμός του κοροναϊού ανήλθε στην ηπειρωτική Κίνα στους 1.016 νεκρούς. Οι νεκροί συνολικά έφτασαν τους 1.018 καθώς είχαν πεθάνει και 2 άλλοι άνθρωποι σε Φιλιππίνες και Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με το BBC, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας κατέληξαν άλλοι 108 ασθενείς, ανάμεσά τους οι 103 στην επαρχία Hubei, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας.

Παρά το μεγάλο ποσοστό των νέων θανάτων, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα μειώθηκε σχεδόν κατά 20% από την προηγούμενη μέρα (από 3.062 την Κυριακή, τα νέα κρούσματα τη Δευτέρα ήταν 2.478). Συνολικά έχουν καταγραφεί περισσότερα από 42.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στην εικόνα, που ακολουθεί, το BBC (επικαλούμενο τα στοιχεία από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας) αναφέρει την πορεία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τις 21 Ιανουαρίου.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορεί να εξαπλωθεί ο κοροναϊός αποτελεί η ιστορία ενός 50χρονου Βρετανού, ο οποίος, έχοντας μολυνθεί, ακολούθησε τη διαδρομή: συνέδριο στη Σιγκαπούρη (στο οποίο συμμετείχε και αντιπρόσωπος από τη Wuhan) - χιονοδρομικό κέντρο στις Άλπεις - νότια Αγγλία.

Όπως μετέδωσε το Euronews, στο πέρασμά του μόλυνε 11 ακόμα Βρετανούς: πέντε βρίσκονται στη Γαλλία, τέσσερις στη Μεγάλη Βρετανία και ένας στην Ισπανία. Πλέον ο 50χρονος από το Ανατολικό Σάσeξ βρίσκεται στο νοσοκομείο και οι βρετανικές αρχές διαβεβαιώνουν τους κατοίκους της πόλης του ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Δείτε το βίντεο του Euronews.