Breaking News

Κοροναϊός: Ξεκίνησε η αποβίβαση επιβατών από το «Diamond Princess» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο τραγικός απολογισμός στην ηπειρωτική Κίνα από το νέο κοροναϊό (COVID-19) ανήλθε στους 2.004 νεκρούς, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης σημειώθηκαν 136 νέοι θάνατοι, ανάμεσά τους οι 132 στην επαρχία Hubei, το επίκεντρο της επιδημίας.

Επίσης, καταγράφηκαν 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που έφτασαν στο σύνολο τα 74.185.

Εκτός ηπειρωτικής Κίνας, σε περίπου 30 χώρες και περιοχές, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 900, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 5 καθώς κατέληξε ένας 70χρονος άνδρας στο Χονγκ Κονγκ.

Ξεκίνησε η αποβίβαση επιβατών από το «Diamond Princess»

Όπως μεταδίδει το BBC, μετά από 14 ημέρες καραντίνας, ξεκίνησαν να αποβιβάζονται οι πρώτοι επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, με τους περίπου 3.700 επιβαίνοντες, που αγκυροβόλησε στο ιαπωνικό λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Οι εξετάσεις ήταν αρνητικές για περίπου 500 άτομα, τα οποία ξεκίνησαν να αποβιβάζονται, ενώ τουλάχιστον 542 επιβάτες και μέλη του πληρώματος μολύνθηκαν από τον ιό.

Η αποβίβαση των επιβατών θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες και όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Οι επιβάτες στο Diamond Princess προέρχονται από περισσότερες από 50 χώρες και είχαν προκαλέσει ανησυχία ότι το πλοίο θα μπορούσε να αποτελέσει την πηγή ενός νέου κύματος κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το BBC, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν τους επιβάτες του πλοίου σε νέα καραντίνα 14 ημερών όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Επίσης, η Νότια Κορέα θα απαγορεύσει την είσοδο σε οποιονδήποτε επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου, εκτός από τους δικούς της πολίτες.

Να σημειωθεί ότι χθες δημοσιεύτηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες της μεγαλύτερης έρευνας από την έναρξη της επιδημίας... Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CCDC), πάνω από το 80% των κρουσμάτων ήταν ήπια, ενώ οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πληροφορίες από: BBC

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.