Breaking News

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» στον Κώστα Βουτσά (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές συγκεντρώθηκαν από το πρωί της Παρασκευής στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον αγαπημένο Κώστα Βουτσά, ο οποίος για πολλά χρόνια μας χάρισε απλόχερα το γέλιο και έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 11:30, ακολούθησαν οι επικήδειοι λόγοι και κατόπιν η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποφάσισε «την παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό».



Συγκίνησε στον επικήδειο λόγο η κόρη του, Νικολέττα, η οποία είπε: «Πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που ο πατέρας μου αποφάσισε να φύγει είναι ότι κάποιος από πάνω του σφύριξε ότι έρχεται Ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα... Ο μπαμπάς μου έφυγε μετά από μια οικογενειακή γιορτή... Ήμασταν πάνω από το κεφάλι του δύο ώρες, του τραγουδούσαμε, τον φιλούσαμε, του λέγαμε αστεία και του δείχναμε βιντεάκια με τον εαυτό του... Τον αφήσαμε να κοιμηθεί με ένα πρόσωπο πάρα πολύ γαλήνιο και χαρούμενο. Εγώ προσωπικά γιορτάζω σήμερα τον άνθρωπο που ενσάρκωσε και προσωποποίησε την έννοια της ζωής... Σήμερα γιορτάζουμε αυτόν τον πνευματικό άνθρωπο, που με την παρουσία του και τη στάση του, μας θεράπευε... Είσαι ο μπαμπάς μου και σ'  αγαπώ...».


Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία απέκτησε το μικρό Φοίβο και οι κόρες του Νικολέττα, Θεοδώρα και Σάντρα.

Συντετριμμένη η Σάντρα, που απέκτησε ο ηθοποιός με την πρώτη σύζυγό του Έρρικα Μπρόγιερ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις αρχές του χρόνου, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Η Έλενα Τσαβαλιά, η οποία με δάκρυα στα μάτια πήγε να πει το «τελευταίο αντίο» στον αγαπημένο της φίλο, με τον οποίο είχαν δουλέψει μαζί, «λύγισε» σε δηλώσεις της μπροστά στην κάμερα.



Συγκινημένος ο Άνθιμος Ανανιάδης, δήλωσε για τον ηθοποιό, που τον μεγάλωσε σαν πατέρας: «Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι την τελευταία πνοή ήταν εκεί. Προσπαθήσαμε όλοι, τα παιδιά του, η Αλίκη... Το μόνο που μπορέσαμε ήταν να του πούμε ότι τον αγαπάμε... Ένα μεγάλο ευχαριστώ δημόσια και... είμαστε διαλυμένοι από την απώλεια, αλλά ο Βουτσάς νίκησε στη ζωή. Μακάρι να έχουμε όλοι το παράδειγμά του και να λέμε ένα απλό "σ' αγαπώ" στους ανθρώπους μας...».

Μαζί του ήταν και η μητέρα του και πρώην σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Εύη Καραγιάννη, η οποία είπε: «Δεν θα φύγει ποτέ από την καρδιά μου αυτός ο υπέροχος άνθρωπος».