Breaking News

Θετικός στον κορονοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος - Εμφανίζει ήπια συμπτώματα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όπως μετέδωσε το BBC, την ανακοίνωση έκανε ο Οίκος Clarence. «Ο Πρίγκιπας Κάρολος, 71 ετών, εμφανίζει ήπια συμπτώματα, αλλά παραμένει σε καλή κατάσταση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η Καμίλα, η 72χρονη Δούκισσα της Κορνουάλης υπεβλήθη, επίσης, σε τεστ αλλά ήταν αρνητικό. 

Τόσο ο Κάρολος όσο και ο Καμίλα είναι πλέον απομονωμένοι στο κάστρο στη Σκωτία, Balmoral.

Σύμφωνα με το BBC, η ανακοίνωση του Οίκου Clarence τονίζει: «Σύμφωνα με τις κυβερνητικές και ιατρικές συμβουλές, ο πρίγκιπας και η δούκισσα είναι τώρα απομονωμένοι στο σπίτι στη Σκωτία. Οι εξετάσεις, που διεξήχθησαν από το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας) στο Aberdeenshire, πληρούσαν τα κριτήρια που απαιτούνται. Δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί από ποιον κόλλησε ο πρίγκιπας τον ιό λόγω του μεγάλου αριθμού επαφών που είχε κατά τις τελευταίες εβδομάδες, στα πλαίσια του δημόσιου ρόλου του».

Από το παλάτι του Μπάκιγχαμ είπαν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είδε για τελευταία φορά το γιο της στις 12 Μαρτίου, ενώ η ίδια διατηρεί την καλή υγεία της. «Η βασίλισσα ακολουθεί όλες τις κατάλληλες συμβουλές για την ευημερία της» προσθέτει το παλάτι.