Breaking News

Απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Boris Johnson: «Πρέπει να μείνετε στο σπίτι» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε νέο δραματικό διάγγελμα προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο Boris Johnson, ο οποίος, σε μία προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού, απαγόρευσε την κυκλοφορία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, διατάζοντας το κλείσιμο όλων των καταστημάτων που πωλούν μη βασικά αγαθά, όπως και των παιδικών χαρών και των εκκλησιών.

Επίσης - σύμφωνα με τη Daily Mail - απαγόρευσε τη συγκέντρωση περισσότερων από δύο ανθρώπων, τονίζοντας ότι πρέπει να ακυρωθούν γάμοι, βαφτίσεις και άλλα κοινωνικά γεγονότα.

Οι κάτοικοι μπορούν να βγουν μόνο για βασικές προμήθειες, ιατρική βοήθεια ή εργασία εάν είναι αναπόφευκτο.

Η έξοδος για άσκηση θα επιτρέπεται μία φορά την ημέρα ανά άτομο ή με μέλη της οικογένειας, ενώ τα πάρκα θα επιβλέπονται προκειμένου να μην υπάρχει παράβαση των μέτρων.

Η αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται και να βάζει τέλος σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Ο Johnson είπε ότι το μήνυμά του προς το κοινό είναι απλό: «Πρέπει να μείνετε στο σπίτι».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν στους 335, αυξημένοι κατά 54 το τελευταίο 24ωρο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 6.650, καθώς ανακοινώθηκαν 967 νέα.

H δήλωσή του στο βίντεο του BBC.