Breaking News

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Στην Κωνσταντινούπολη δεν είδα ποτέ ηλιοβασίλεμα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
H Μαρία Εκμεκτσίογλου κάθισε στον καναπέ του Dot και περιέγραψε τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Η γνωστή μαγείρισσα εξομολογήθηκε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και το Θανάση Αναγνωστόπουλο:

«Μεγαλώσαμε σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, πατριαρχική. Στην Κωνσταντινούπολη τότε, όταν πηγαίναμε να χορέψουμε, τα κλαμπ άνοιγαν στις 12 το μεσημέρι κι έκλειναν στις 4 το απόγευμα. Αν πηγαίναμε σπίτι στις 7 το απόγευμα τρώγαμε ξύλο.

Μεγαλώσαμε με μπαμπάδες πολύ αυστηρούς. Εγώ δεν θυμάμαι να είδα ποτέ ηλιοβασίλεμα και δεν μιλάω για μια περίοδο πριν από πολλά χρόνια, είμαι 50 χρονών δεν είμαι 70. Πολύ αυστηρό περιβάλλον.

Δεν είναι μόνο που σε παρακολουθεί ο μπαμπάς σου, είναι και το σόι... οι θείοι, ο νονός σου. Σε είδε ο θείος σε βόλτα να περπατάς χέρι χέρι... μαύρη το βράδυ από το ξύλο στο σπίτι. Το έχω ζήσει... Ο θείος μου ο Ευριπίδης με είδε να κρατιέμαι χέρι χέρι με αγόρι στα Πριγκιποννήσια. Μετά έφαγα το ξύλο της χρονιάς».

Επίσης, η Μαρία Εκμεκτσίογλου μίλησε για την περιπετειώδη ζωή της, τα διαζύγια, τους γιους της και τη σχέση της με τη μαγειρική.