Breaking News

Ellis Marsalis Jr: Πέθανε από κορονοϊό ο θρύλος της τζαζ της Νέας Ορλεάνης (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Αμερικανός μουσικός της τζαζ Ellis Marsalis Jr. κατέληξε σε ηλικία 85 ετών, μετά από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορονοϊό. 

Σύμφωνα με το ABC News, αργά το βράδυ της Τετάρτης ένας από τους γιους του επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Associated Press ότι ο θάνατος του πατέρα του προκλήθηκε από το θανατηφόρο ιό.

«Η πνευμονία προκάλεσε την κατάρρευσή του, αλλά η πνευμονία προκλήθηκε από τον κορονοϊό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο διάσημος πιανίστας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Νέα Ορλεάνη και κυκλοφόρησε περισσότερα από 15 άλμπουμ.

«Ο Ellis Marsalis Jr. ήταν ένας μύθος, ήταν το πρωτότυπο του τι εννοούμε όταν μιλάμε για τζαζ της Νέας Ορλεάνης» δήλωσε η LaToya Cantrell, δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της πολιτείας της Λουιζιάνας.

Ο Ellis Marsalis Jr. ξεκίνησε με σαξόφωνο, αλλά στο γυμνάσιο επέλεξε το πιάνο. Τις δεκαετίες του '50 και του '60 συνεργάστηκε με τους Ed Blackwell, Cannonball Adderley, Nat Adderley και Al Hirt.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 δίδαξε στο Κέντρο Δημιουργικής Τέχνης στη Νέα Ορλεάνη. Γενικότερα δίδαξε τζαζ και δημιουργικές τέχνες σε διάφορα σχολεία και πανεπιστήμια, κυρίως στην πόλη του, όπου για δεκαετίες καθοδήγησε με την εμπειρία του νέους μουσικούς. Εισήχθη στο Music Hall of Fame της Λουιζιάνας το 2008.

Με τη σύζυγό του, Dolores, απέκτησαν έξι γιους, από τους οποίους οι τέσσερις σημείωσαν επιτυχημένες σταδιοδρομίες ως τζαζ μουσικοί.

Πληροφορίες από ABC News - BBC


Νωρίτερα, την Τετάρτη, το δίκτυο WWL-TV της Νέας Ορλεάνης είχε μεταδώσει ότι ο Ellis Marsalis Jr. είχε κάνει τεστ κορονοϊού, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο.