Breaking News

Honor Blackman: «Έφυγε από τη ζωή το «κoρίτσι» του James Bond (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών η Honor Blackman, η Βρετανίδα ηθοποιός που υποδύθηκε την Ρussy Galore, το κopiτσι του James Bond, στην ταινία "Goldfinger - Τζέημς Μποντ, πράκτωρ 007: Εναντίων Χρυσοδάκτυλου" (1964).

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι πέθανε ειρηνικά από φυσικά αίτια στο σπίτι της στην πόλη Lewes του Ανατολικού Susseχ, τονίζοντας:

«Εκτός από πολύ αγαπημένη μητέρα και γιαγιά, η Honor ήταν μια ηθοποιός με αστείρευτο δημιουργικό ταλέντο. Συνδυάζοντας την ομορφιά με το μυαλό και τη σωματική ικανότητα, μαζί με τη μοναδική φωνή της και την εργασιακή ηθική της, κέρδισε μια σημαντική θέση στο χώρο του κινηματογράφου και της ψυχαγωγίας. Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας αυτή τη δύσκολη στιγμή».


Γεννημένη το 1925 στο Plaistow, στο Ανατολικό Λονδίνο, η Honor Blackman σπούδασε στη Μουσική και Δραματική Σχολή του Γκίλντχολ (Guildhall School of Music & Drama).

Η  εκπαίδευσή της στις πολεμικές τέχνες τη βοήθησε να κερδίσει το ρόλο της Ρussy Galore στην τρίτη ταινία James Bond.

Όταν γυρίστηκε το "Goldfinger" ήταν 39 ετών, πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Sean Connery. Την εποχή εκείνη ήταν η μεγαλύτερη σε ηλικία ηθοποιός που υποδύθηκε το κopiτσι του James Bond.

«Τα περισσότερα από τα κopiτσια του Bond ήταν bimbos. Εγώ ποτέ δεν ήμουν bimbo» είχε δηλώσει η Honor Blackman, σύμφωνα με το BBC.


H ηθοποιός ήταν, επίσης, γνωστή για το ρόλο της ως Catherine Gale στην τηλεοπτική σειρά "The Avengers" (1961-1969), στην οποία πρωταγωνίστησε σε 43 επεισόδια από το 1962 έως το 1964.


Μεταξύ άλλων ρόλων, συμμετείχε ως Hera στην ταινία "Jason and the Argonauts - Ο Ιάσων και οι Αργοναύτες" (1963), ενώ πρωταγωνίστησε ως Laura West σε 95 επεισόδια της κωμικής σειράς "The Upper Hand - Νοικοκυρά με παντελόνια" (1990-1996).