Breaking News

Κατέληξε από κορονοϊό η Νοτιοαφρικανή επιστήμονας Gita Ramjee (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αφιερώματα προβάλλονται στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα για την παγκοσμίου φήμης Νοτιοαφρικανή επιστήμονα Gita Ramjee, η οποία πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

«Αφιέρωσε πολλά χρόνια από τη ζωή της για την πρόληψη και την εξεύρεση λύσεων για τον HIV στις γυναίκες» δήλωσε στο BBC ο συνάδελφος και φίλος της, Gavin Churchyard.

Σύμφωνα με το BBC, η επικεφαλής της UNAids, Winnie Byanyima, δήλωσε ότι ο θάνατος της Gita Ramjee ήταν μια τεράστια απώλεια, σε μια εποχή που ο κόσμος τη χρειαζόταν περισσότερο.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας, David Mabuza, έκανε λόγο για «ένα τεράστιο πλήγμα για ολόκληρο τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τον παγκόσμιο αγώνα κατά του HIV / AΙDS».

Η Νότια Αφρική έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων στον κόσμο που δίνουν μάχη με τον HIV. Η χώρα έχει ξεκινήσει ένα περιορισμό τριών εβδομάδων ως μέρος των προσπαθειών της για να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού, επισημαίνει το BBC.

Η ερευνήτρια του HIV αρρώστησε, αφού επέστρεψε στη Νότια Αφρική από το Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα Μαρτίου. Κατέληξε την Τρίτη σε νοσοκομείο κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Durban.