Breaking News

Το μυστηριώδες Kondyor Massif στη Ρωσία (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Kondyor Massif βρίσκεται στο ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, Khabarovsk Krai. Μοιάζει με κρατήρα, που δημιουργήθηκε από συντριβή μετεωρίτη ή αποτελεί τα απομεινάρια ενός κολοσσιαίου αδρανούς ηφαιστείου...

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η μυστηριώδης κυκλική οροσειρά σχηματίζεται όταν το λιωμένο μάγμα κρυσταλλώνεται κάτω από την επιφάνεια της Γης και στη συνέχεια ανεβαίνει στην επιφάνεια, φαινόμενο που ονομάζεται «εισβολή».

Η NASA είχε φωτογραφίσει το φαινόμενο από δορυφόρο το 2006 και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.


Σύμφωνα με τη Daily Mail, παλαιότερα οι ιθαγενείς πληθυσμοί πίστευαν ότι ο σχηματισμός είναι ιερός και τον αποκαλούσαν «Urgula».

Όσοι ανήκουν στη μεταλλευτική βιομηχανία, τον αποκαλούν «Treasure Mountain - Βουνό Θησαυρός», καθώς περιέχει μια τεράστια ποσότητα πολύτιμων μετάλλων. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν κρύσταλλοι χρυσού, αργύρου, λευκόχρυσου και σιδήρου. Μάλιστα, οι ανθρακωρύχοι καταφέρνουν να αποσπάσουν μέχρι και τέσσερις τόνους πλατίνας ετησίως.

Ο παράξενος σχηματισμός διαθέτει, επίσης, το δικό του ορυκτό, το οποίο ονομάζεται Konderite, που είναι ένα μείγμα χαλκού, πλατίνας, ροδίου, μολύβδου και θείου.


Να σημειωθεί ότι το σημείο είναι εξαιρετικά απομακρυσμένο, καθώς απέχει 1.100 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη πόλη Khabarovsk, που είναι η μεγαλύτερη και διοικητικό κέντρο του Khabarovsk Krai. Επίσης, δεν υπάρχει τουριστική υποδομή και ο κάθε ενδιαφερόμενος χρειάζεται ειδική άδεια για να εισέλθει στην περιοχή.