Breaking News

Κορονοϊός: Ανοίγουν σταδιακά οι παραλίες στην Αυστραλία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Φαίνεται ότι κερδίζει τη μάχη με τον κορονοϊό η Αυστραλία, η οποία μέχρι τώρα έχει καταγράψει περισσότερα από 6.700 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 85 θανάτους. Η τελευταία ενημέρωση κάνει λόγο για 5 κρούσματα και 1 νεκρό.

Όπως αναφέρει το BBC, με τα νέα κρούσματα να αυξάνονται κατά λιγότερο από 1% για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, σε σύγκριση με το 25% πριν από ένα μήνα, οι αρχές έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, με τις παραλίες να ανοίγουν σταδιακά.

Σύμφωνα με το Sky News Australia, στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ άνοιξαν τρεις παραλίες, ωστόσο απαγορεύονται αυστηρά οι οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις, οι ξαπλώστρες και η ηλιοθεραπεία.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να μειωθούν ξανά τον Μάιο.

"Τώρα είναι καιρός να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την κατάσταση, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό έρχεται με συνέπειες" τόνισε η Gladys Berejiklian, η οποία αναγνώρισε ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν κάτω από τους σκληρούς περιορισμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση της χώρας παρότρυνε τους πολίτες να κατεβάσουν μια εφαρμογή ανίχνευσης και το έκαναν ήδη 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι από την κυκλοφορία της την περασμένη Κυριακή.