Breaking News

Μ. Κίτσου: Η ζωή της, οι «Άγριες Μέλισσες» και η κατάθλιψη - «Ήθελα να γίνω γιατρός αλλά σπούδασα Θεολογία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο «Ενώπιος Ενωπίω» τη Μαρία Κίτσου.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη διαδρομή της, από το θέατρο μέχρι τις «Άγριες Μέλισσες», κάνοντας αποκαλύψεις για τα γυρίσματα στο Διαφάνι και τα παρασκήνια, ενώ μοιράστηκε όλα όσα δεν γνωρίζαμε για τη ζωή της.

«Ήθελα να γίνω γιατρός χωρίς σύνορα, αλλά άλλαξα κατεύθυνση και σπούδασα Θεολογία. Πάντα είχα μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με το Θεό, όπως και τώρα. Όταν ήμουν φοιτήτρια επέλεξα τελικά το δρόμο της υποκριτικής και στα 25 μου έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο» είπε η Μαρία Κίτσου, ενώ εξομολογήθηκε για την κατάθλιψη που βίωσε:

«Το αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για την κατάθλιψη σαν να έχω μια ευθύνη γι' αυτό, σαν να έχω ένα καθήκον να βγω να το πω και να καταρρίψω ένα ταμπού, τουλάχιστον με το μικρό μου μερίδιο σε ό,τι μπορώ να κάνω. Να πω ότι είναι μια ψυχική νόσος, μια ασθένεια όπως όλες οι άλλες. 

Δηλαδή, έχεις πρόβλημα να πεις "Έχω το συκώτι μου, πνευμονία, συνάχι"; Οπότε, πήρα την απόφαση πολύ συνειδητά να μιλήσω γι' αυτό, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δηλαδή, ακόμα και να μιλάς γι' αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μπορείς, όμως, να το πολεμήσεις και υπάρχουν τρόποι να λυτρωθείς απ' αυτό και γι’ αυτό το έκανα, για να δώσω παράδειγμα ότι δεν είναι ταμπού...».

Δείτε τη συνέντευξη.