Breaking News

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως - Πέφτει η καμπύλη των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τις 207 χιλιάδες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τη Δευτέρα 360 νέους θανάτους, τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό που καταγράφηκε μετά τις 30 Μαρτίου, όταν και είχε ανακοινωθεί ότι κατέληξαν 180 ασθενείς. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα έφτασαν τους 21.092. 

Όπως επισημαίνει η Daily Mail, αν και οι αριθμοί είναι συνήθως χαμηλοί τις Κυριακές και τις Δευτέρες λόγω της καθυστέρησης καταγραφής στα νοσοκομεία του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας), τα στοιχεία δείχνουν ότι η καμπύλη της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να κατεβαίνει, με τις 8 Απριλίου να είναι η πιο τραγική ημέρα της χώρας με 980 νεκρούς.

Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων είναι 22% χαμηλότερος από τους 449 θανάτους που ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα και ο μισός από τους 717 στις 13 Απριλίου.

Η Ιταλία ανακοίνωσε 333 νέους θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 26.977. Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte ανακοίνωσε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων από τις 4 Μαΐου...

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ευρώπη.