Breaking News

Βίντεο drone καταγράφει ομαδικό τάφο στο Hart Island

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι ΗΠΑ συνολικά έχουν καταγράψει περίπου 462.000 κρούσματα κορονοϊού και σχεδόν 16.500 θανάτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο σημειώθηκαν περίπου 1,6 εκατ. κρούσματα και 95.000 θάνατοι.

Όπως αναφέρει το BBC, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει τα περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ακόμα και από Ισπανία (153.000) και Ιταλία (143.000).

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα ανήλθαν σε 159.937, αυξημένα κατά περίπου 10.000 σε μία μέρα,  ενώ οι θάνατοι αγγίζουν τις 7.000.

Ένα βίντεο από drone δείχνει φέρετρα, που θάβονται σε έναν μαζικό τάφο. Το βίντεο τραβήχτηκε στο νησί Hart Island, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο του πορθμού Long Island Sound, στο βορειοανατολικό Bronx της Νέας Υόρκης. 

Το νησί χρησιμοποιείται για περισσότερα από 150 χρόνια ως χώρος μαζικής ταφής για όσους δεν έχουν συγγενείς ή οικογένειες που να μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις κηδείες.

Οι ταφικές εργασίες στο χώρο έχουν αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας, ωστόσο δεν είναι σαφές πόσοι από τους θανάτους έχουν σχέση με τον κορονοϊό, επισημαίνει το BBC.

Δείτε το βίντεο, που αναδημοσιεύει και ο Guardian.