Breaking News

Brie de Meaux: Πώς φτιάχνεται το διάσημο γαλλικό τυρί (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Claudia Romeo του Insider ταξίδεψε στο Σεν-ε-Μαρν, που είναι γαλλικός νομός της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς, στα ανατολικά του Παρισιού.

Η συνεργάτιδα του Insider επισκέφθηκε το "Ferme des 30 Arpents", ένα αγρόκτημα από τα συνολικά επτά που παράγουν Brie de Meaux.

Το Brie de Meaux είναι ένα μαλακό τυρί φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα. Μπορεί να παραχθεί με αποβουτυρωμένο ή ημιαποβουτυρωμένο γάλα. Σήμερα υπάρχουν πολλά είδη, με κόκκους πιπεριού, πάπρικα, ξηρούς καρπούς κλπ.

Σύμφωνα με τη wikipedia, το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη επαρχία της Γαλλίας (Brie) στην οποία παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το τυρί αυτό. Το χρώμα του είναι ωχρό με μια ελαφριά γκρίζα απόχρωση κάτω από την επιφανειακή λευκή ευγενή ευρωτίαση. Η λευκή αυτή μούχλα είναι άγευστη, αλλά φαγώσιμη.

Το αγρόκτημα "Ferme des 30 Arpents" έχει 250 αγελάδες. Κάθε μέρα παράγει περίπου 300 συσκευασίες ("τροχούς") Brie de Meaux με γάλα από τις αγελάδες.

Το βίντεο, που δημοσιεύει τώρα το Food Insider, γυρίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και συγκεκριμένα στις 14 του μήνα, πριν τεθούν σε εφαρμογή στην Ευρώπη τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Αυτήν την περίοδο το αγρόκτημα λειτουργεί, εφαρμόζοντας, όμως, όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας από τον ιό.