Breaking News

Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές της Γ' Λυκείου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επιστροφή στις τάξεις από σήμερα, Δευτέρα, για τους μαθητές της Γ' Λυκείου. Χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε για τη νέα καθημερινότητα στα σχολεία, στο πλαίσιο της ασφάλειας και της προστασίας για τη μη διασπορά του κορονοϊού:

- Περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την προσέλευση-αποχώρηση στη σχολική μονάδα, φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

- Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του προγράμματος. Η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται στις αίθουσες.

- Οι σχολικές αίθουσες πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα, ορίζεται στους 15.

- Τάξεις ή τμήματα τάξεων με περισσότερους των 15 μαθητών, χωρίζονται σε υποτμήματα ίσης δυναμικής και εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία.

- Η απόσταση μεταξύ των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρο. Εάν κάποια σχολική αίθουσα δεν επαρκεί για την τήρηση αυτής της απόστασης, τότε το τμήμα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών, χωρίζεται σε υποτμήματα.

- Προκειμένου να περιοριστεί ο συγχρωτισμός, είναι σημαντικό να υιοθετηθούν πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών και κατά τα διαλείμματα.

Επίσης, ισχύει για τα διαλείμματα.

- Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο.

- Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος στο προαύλιο.

- Φυσικός αερισμός των αιθουσών στο διάλειμμα.

- Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ).

Το πρωί της Δευτέρας μίλησαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Κηφισιάς, Ελένη Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του δήμου Κηφισιάς, Νεκτάριος Κόκκαλης, ο οποίος έδωσε μια εικόνα των μέτρων και των ελέγχων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα σχολεία.

Όπως θα δείτε στο 2ο βίντεο, ο δήμος Γλυφάδας έχει στήσει κλιμάκιο στα σχολεία, το οποίο προβαίνει σε θερμομέτρηση των μαθητών και του προσωπικού.