Breaking News

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που σκότωσε τον Floyd - Ελεύθερος ο δημοσιογράφος του CNN (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνελήφθη την Παρασκευή ο αστυνομικός, ο οποίος προκάλεσε χάος στη Μινεσότα καθώς κατηγορείται ότι με το γόνατο του στο λαιμό του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd, του προκάλεσε ασφυξία, οδηγώντας τον στο θάνατο.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο εισαγγελέας της κομητείας Χένεπιν της Μινεσότα, Mike Freeman δήλωσε ότι ο Derek Chauvin κατηγορείται για δολοφονία τρίτου βαθμού, ενώ σημείωσε ότι η έρευνα για τους άλλους αστυνομικούς, που ήταν παρόντες, συνεχίζεται, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η οικογένεια του Floyd και ο δικηγόρος τους, Benjamin Crump, ανέφεραν σε δήλωσή τους στο NBC News ότι η σύλληψη είναι  "ευπρόσδεκτη αλλά καθυστερημένη".

Επίσης, σύμφωνα με το BBC, αφέθηκε ελεύθερος ο δημοσιογράφος του CNN, Omar Jimenez, που τέθηκε υπό κράτηση από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης το πρωί της Παρασκευής από τον τόπο των διαδηλώσεων στη Μινεάπολη.

Ελεύθεροι αφέθηκαν, επίσης, και τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, ο παραγωγός και ένας καμεραμάν.

Οι αστυνομικοί είχαν ισχυριστεί ότι δεν υπάκουσαν, όταν τους ζήτησαν να απομακρυνθούν από το σημείο που έκαναν το ρεπορτάζ.

Μετά τις συλλήψεις ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Tim Walz, ζήτησε συγγνώμη κατά την επικοινωνία του με τον πρόεδρο του CNN, Jeff Zucker, χαρακτηρίζοντας τις συλλήψεις ως «απαράδεκτες».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του CBS Los Angeles για τον αστυνομικό Derek Chauvin.