Breaking News

Κεραμέως: «Δεν μίλησε κανείς για κάμερες - Στη διακριτική ευχέρεια των καθηγητών η απευθείας μετάδοση μαθημάτων» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μίλησε για τα ζητήματα της διδασκαλίας στα σχολεία μέσω του συστήματος τηλεκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων, η Νίκη Κεραμέως είπε σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για το θέμα των καμερών:

«Η κυβέρνηση δεν μίλησε ποτέ για κάμερες. H κυβέρνηση είπε ότι, από τη στιγμή που η πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής τους υγείας, αλλά και της δημόσιας υγείας, είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να τους βρίσκει πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Δεν μίλησε κανείς για κάμερες, αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια κάποιων, επειδή δεν έχουν απαντήσεις στα μείζον αυτά προβλήματα.

Εμείς είπαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα στα σχολεία, μέσω του συστήματος τηλεκπαίδευσης που λειτούργησε τόσο καλά τους τελευταίους δυο μήνες, να υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση της διδασκαλίας μέσω της πλατφόρμας.

Δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση κάμερας στα σχολεία, ενώ από την πλατφόρμα έχει απενεργοποιηθεί η λειτουργία της καταγραφής και της αποθήκευσης.

Έχουν σταλεί αναλυτικές οδηγίες στα σχολεία για τη δυνατότητα που έχουν οι εκπαιδευτικοί να μεταδίδουν το μάθημά τους και στα παιδιά που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι.

Η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των καθηγητών. Εμείς δίνουμε ως πολιτεία τη δυνατότητα. Η όποια λήψη - αν επιλεγεί λήψη - δείχνει μόνο τον πίνακα και τον εκπαιδευτικό, δεν δείχνει μαθητές».

Δείτε όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του Open.