Breaking News

Τι λέει ο Λέκκας για τη σεισμική δόνηση στην Κρήτη (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στις 02:22 τα ξημερώματα της Τρίτης εκδηλώθηκε σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ, σε θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.

Καθησυχαστικός ήταν Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», τονίζοντας ότι «Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας».

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος ΟΑΣΠ, η περιοχή δίνει παραδοσιακά δίνει σεισμούς και αυτή την περίοδο είναι υπό διέγερση.



Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας έγραψε νωρίτερα στο Facebook:

«Ισχυρός μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 2:22 μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο την υποθαλάσσια περιοχή 97 χιλιόμετρα νότια της Κρήτης, στην περιοχή που είχε δώσει στις 2 Μαΐου τον ισχυρό σεισμό τοπικού μεγέθους 5,9 Ρίχτερ.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν μια φθίνουσα πορεία στην εξέλιξη του φαινομένου. Παρόλα αυτά, σε μετασεισμικές ακολουθίες που διαρκούν από μερικές εβδομάδες, μήνες και χρόνια αναλόγως, το στατιστικό μέγιστο αναμενόμενο μέγεθος του ισχυρού μετασεισμού είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από τον κύριο σεισμό.

Αυτά λέει η επιστήμη και πρέπει οι κάτοικοι να εγκλιματιστούν στο φαινόμενο και να λαμβάνουν τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο σε κάποια περιοχή της Ελλάδας με μεγάλο σεισμό.»