Breaking News

Trump: «Παράσημο για τις ΗΠΑ τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ως «παράσημο» χαρακτήρισε ο Donald Trump το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στον κόσμο.

«Το βλέπω ως καλό πράγμα γιατί σημαίνει ότι οι δοκιμές μας είναι πολύ καλύτερες» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο.

Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 1,5 εκατ. κρούσματα και 91.845 νεκρούς, καθώς ανακοινώθηκαν 1.536 νέοι θάνατοι που συνδέονται με τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (20:30 το βράδυ της Τρίτης, τοπική ώρα - 03:30 ξημερώματα Τετάρτης, ώρα Ελλάδας).

Ο Trump υποστήριξε ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει συνολικά 14 εκατ. τεστ. Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων, μια ομοσπονδιακή υπηρεσία, οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει 12,6 εκατ. τεστ κορονοϊού μέχρι την Τρίτη.

Ενώ οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες δοκιμές από οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν είναι η πρώτη στον κόσμο κατά ποσοστό πληθυσμού, σύμφωνα με το Our World in Data, μια επιστημονική μελέτη που βασίζεται στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το σχετικό γράφημα κατατάσσει τις ΗΠΑ στη 16η θέση παγκοσμίως όσον αφορά τις δοκιμές ανά 1.000 άτομα, μπροστά από τη Νότια Κορέα, αλλά πίσω από την Ισλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία και τον Καναδά, επισημαίνει το BBC.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι ΗΠΑ πραγματοποιούσαν καθημερινά 300.000 - 400.000 τεστ, σύμφωνα με το Covid Tracking Project.


Στο μεταξύ, την αντεπίθεση περνά η Κίνα, μετά τις βολές που δέχθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι απέκρυψε αρχικά τη σοβαρότητα του προβλήματος του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα σε όλο τον πλανήτη, αλλά και να προκληθεί οικονομική καταστροφή. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κατηγορεί τον Trump ότι επιτίθεται στη χώρα καθώς και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να αποκρύψει, όπως σημειώνεται, τις αστοχίες της δικής του διακυβέρνησης στην αντιμετώπιση του φονικού ιού.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.