Breaking News

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Οι δρόμοι μας δεν είναι άδειοι, γεμίζουν με αγάπη και φροντίδα...» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Παρασκευής, ανήμερα της 75ης επετείου της VE Day (8 Μαΐου 1945, ημέρα της συνθηκολόγησης  των Ναζί απέναντι στους Συμμάχους), η βασίλισσα Ελισάβετ απέτισε φόρο τιμής σε όσους μάχονται απέναντι στον κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι οι ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα θαύμαζαν την απάντηση του έθνους στην πανδημία.

Το μήνυμά της μεταδόθηκε από το BBC. Η 94χρονη μονάρχης, η οποία ήταν νεαρή μαθήτρια όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 1939, πρόσθεσε:

«Μπορεί να φαίνεται δύσκολο που δεν μπορούμε να γιορτάσουμε αυτήν την ειδική επέτειο όπως θα θέλαμε. Αντ' αυτού θυμόμαστε από τα σπίτια μας και τα κατώφλια μας. Αλλά οι δρόμοι μας δεν είναι άδειοι, γεμίζουν με την αγάπη και τη φροντίδα που έχουμε ο ένας για τον άλλον.

Και όταν κοιτάζω τη χώρα μας σήμερα και βλέπω τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να προστατέψουμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον, λέω με υπερηφάνεια ότι παραμένουμε ένα έθνος που οι θαρραλέοι στρατιώτες, οι ναυτικοί και οι αεροπόροι θα αναγνώριζαν και θα θαύμαζαν».

Μιλώντας για την έναρξη του πολέμου, η βασίλισσα είπε, μεταξύ άλλων: «Οι προοπτικές φαινόταν ζοφερές στην αρχή, το τέλος μακρινό και το αποτέλεσμα αβέβαιο. Διατηρήσαμε όμως την πίστη ότι ο σκοπός μας ήταν σωστός και αυτή η πεποίθηση μας οδήγησε και μας έκανε να αντέξουμε... Ποτέ μην παραιτηθείτε και μην απελπίζεστε, αυτό ήταν το μήνυμα της VE Day».

Όπως επισημαίνει η Daily Mail, τα λόγια της βασίλισσας ήταν η δεύτερη τηλεοπτική ομιλία της κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Η πρώτη είχε γίνει στις 5 Απριλίου.

Δείτε την ομιλία της στο βίντεο που ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της βασιλικής οικογένειας.