Breaking News

Charles Webb: Πέθανε ο συγγραφέας του «The Graduate» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ο συγγραφέας Charles Webb, ο οποίος είχε δημοσιεύσει το μυθιστόρημα "The Graduate - Ο Πρωτάρης", το οποίο ενέπνευσε την ομότιτλη ταινία, που κυκλοφόρησε το 1967.

Ο Charles Webb πέθανε στις 16 Ιουνίου, με την είδηση να κυκλοφορεί μόλις τις τελευταίες δύο ημέρες στα διεθνή μέσα.

Σύμφωνα με το Deadline, που επικαλείται τον φίλο του και δημοσιογράφο Jack Malvern, ο συγγραφέας άφησε την τελευταία του πνοή στο Ίστμπουρν της Αγγλίας, λόγω πάθησης του αίματος.

Το μυθιστόρημα "The Graduate" δημοσιεύθηκε το 1963. Το είχε γράψει μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Williams. Η διασκευή του μυθιστορήματος για τη μεγάλη οθόνη έγινε από τους Calder Willingham και Buck Henry. Σκηνοθέτης ήταν ο Mike Nichols, ενώ πρωταγωνίστησαν οι Dustin Hoffman, Anne Bancroft, και Katharine Ross.

Η έκδοση της ταινίας ήταν πιστή στο βιβλίο και κέρδισε Όσκαρ. Το 1996 επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου, ενώ το 1998 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην 7η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Το 2007 επαναλήφθηκε η ψηφοφορία και μετατοπίστηκε στη 17η θέση.

Ο Webb ισχυρίστηκε ότι η ιστορία βασίζεται σε εμπειρίες του από τα χρόνια που πέρασε στο Λος Άντζελες, μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, τονίζοντας ότι το βιβλίο δεν είναι αυτοβιογραφικό.

Ο εκκεντρικός συγγραφέας, που κέρδισε μόλις 20.000 δολάρια από τα δικαιώματα της ταινίας, ισχυρίστηκε ότι δεν ενδιαφέρεται για τον πλούτο και τον υλισμό, δωρίζοντας, μάλιστα, μεγάλο μέρος των κερδών και των περιουσιακών του στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων «τριών ή τεσσάρων σπιτιών», όπως είπε.

Ο Charles Richard Webb, όπως ήταν το πλήρες του όνομα, γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1939 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Μαζί με την Eve Rudd, που πέθανε πέρυσι, έζησαν μία παράξενη ζωή στο δρόμο, ταξιδεύοντας για πολλά χρόνια, ενώ εκπαίδευσαν στο σπίτι τα δύο παιδιά τους.

Μετά το "The Graduate", το 2007 ο Webb δημοσίευσε μια συνέχεια του με τίτλο "Home School". Παρά την άρνησή του στα χρήματα, τόνισε ότι γράφτηκε σε μεγάλο βαθμό για οικονομικούς λόγους.

Πληροφορίες από: Deadline (και wikipedia)