Breaking News

George Floyd: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί σε διαδήλωση στο Λονδίνο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στο Λονδίνο, όπου μια ειρηνική διαδήλωση για το θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd στις ΗΠΑ μετατράπηκε σε βiαιη.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οργισμένοι διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Μάλιστα, κάποια στιγμή άρχισαν να κυνηγούν τους αστυνομικούς, από τους οποίους αρκετοί τραυματίστηκαν.

Ένας διαδηλωτής ανέβηκε στο Cenotaph - το εθνικό μνημείο πολέμου που σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Edwin Lutyens και είναι αφιερωμένο στα εκατομμύρια των ζωών που χάθηκαν κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο - βάζοντας φωτιά στην εθνική Σημαία της Ένωσης.


Σύμφωνα με τη Daily Mail, η αστυνομία προχώρησε σε  12 συλλήψεις, ενώ τουλάχιστον 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.


Ο πρωθυπουργός Boris Johnson έγραψε στο Twitter: «Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται ειρηνικά και τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιτεθούν στην αστυνομία. Αυτές οι διαδηλώσεις αποτελούν προδοσία του σκοπού που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».


Νωρίτερα, στο Μπρίστολ, διαδηλωτές γκρέμισαν το μπρούτζινο άγαλμα του επιχειρηματία και δουλεμπόρου Edward Colston (1636 - 1721) και το πέταξαν στο λιμάνι.

Να σημειωθεί ότι το Black Lives Matter είναι ένα διεθνές ακτιβιστικό κίνημα, που προέρχεται από την αφροαμερικανική κοινότητα, το οποίο εκστρατεύει ενάντια στη βiα και τον ρατσισμό.