Breaking News

Κορονοϊός: Περισσότερα από 2,5 εκατ. τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια. Οι θάνατοι είναι πλέον πάνω από 125.000, περισσότεροι από κάθε άλλη χώρα.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, ρεκόρ καταγράφηκε σε Φλόριντα και Τέξας, με την άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων στις νότιες πολιτείες να έρχεται μετά την άρση των μέτρων περιορισμού στις επιχειρήσεις, που άνοιξαν ξανά τις τελευταίες εβδομάδες.

Νωρίτερα, το Σάββατο το πρωί, η Φλόριντα είχε αναφέρει περισσότερα από 9.500 νέα κρούσματα (9.585) από σχεδόν 9.000 την Παρασκευή. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη Φλόριντα είναι πάνω από 132.000, ενώ περισσότερα από 3.300 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η έξαρση των κρουσμάτων οδηγεί τις αρμόδιες Αρχές να «σφίξουν» ξανά τους περιορισμούς στις επιχειρήσεις, όπως έκανε το Τέξας την Παρασκευή, επισημαίνει το BBC.

Ο επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών των ΗΠΑ, Dr Anthony Fauci, τόνισε πρόσφατα ότι το έθνος αντιμετωπίζει «σοβαρό πρόβλημα», καθώς υπάρχει έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές πολιτείες.

Αξιωματούχοι υγείας εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να είναι 10 φορές υψηλότερος από το επιβεβαιωμένο σύνολο. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείεται να έχουν μολυνθεί έως και 20 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Η αύξηση των περιπτώσεων προκλήθηκε από νέους, ηλικίας 18 έως 34 ετών, κυρίως στο νότο και στα δυτικά των ΗΠΑ, δήλωσε ο επικεφαλής του CDC, Dr Robert Redfield.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι η κατάσταση σταθεροποιείται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την περασμένη Παρασκευή, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, χαιρέτισε την «πραγματικά αξιοσημείωτη πρόοδο της κυβέρνησης Donald Trump να προχωρήσει το έθνος προς τα εμπρός», επισημαίνοντας τις βελτιώσεις στα νούμερα εργασίας και στις λιανικές πωλήσεις.