Breaking News

Λεηλασίες στο Μανχάταν - Ο Trump απειλεί να κατεβάσει στρατό (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στις ΗΠΑ, που είχαν ξεκινήσει στη Μινεάπολη, μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς.

Όπως μεταδίδει ο ιστοτοπος του BBC, το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) ο Donald Trump έκανε λόγο για «εγχώρια τρομοκρατία» και προειδοποίησε ότι εάν οι πόλεις και οι πολιτείες δεν κατάφεραν να ελέγξουν τις διαμαρτυρίες και να υπερασπιστούν τους κατοίκους τους, θα χρησιμοποιήσει  το στρατό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε από τον Λευκό Οίκο ότι θα αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσινγκτον.

Την ίδια στιγμή, έξω από το κτίριο, η αστυνομία απομάκρυνε διαδηλωτές από ένα κοντινό πάρκο με δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες. Στη συνέχεια, ο Trump διέσχισε το πάρκο και πήγε σε μια εκκλησία, στην οποία προκλήθηκαν φθορές.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες μεγάλες πόλεις επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Λεηλασίες σημειώθηκαν στο κέντρο του Μανχάταν, με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να ανακοινώνει την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία στην Ουάσιγκτον θα παραταθεί για άλλες δύο νύχτες.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews. Στο 2ο βίντεο κάτοικος της Μινεάπολης μετέφερε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» το σκηνικό στις ΗΠΑ, που θυμίζει εμφύλιο πόλεμο, με την Εθνοφρουρά να έχει ενεργοποιηθεί σε πολλές πολιτείες.