Breaking News

Προσωπικός Αριθμός - Κυριάκος Πιερρακάκης: «Ο ΑΦΜ θα γίνει ο νέος αριθμός ταυτοποίησης» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε για τον προσωπικό αριθμό ταυτοποίησης, τον σημερινό ΑΦΜ, που έρχεται μέχρι το 2022 και με τον οποίο ο πολίτης θα εξυπηρετείται στις συναλλαγές του με το κράτος. Μεταξύ άλλων, είπε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

«Στην Ελλάδα έχουμε έναν πακτωλό αριθμών. Οι κεντρικοί αριθμοί είναι ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ και ο αριθμός ταυτότητας, ο οποίος όμως αλλάζει κάθε φορά που χάνεις ή αλλάζεις την ταυτότητά σου. Πρέπει να πας πάλι στις τράπεζες και να ξανακάνεις τη διαδικασία. 

Αυτό που ζούμε είναι το παράλογο και το περίεργο και πρέπει να αλλάξει. Αξιολογώντας τους (παραπάνω) αριθμούς, τεχνικά και όχι για άλλον λόγο, ο ΑΦΜ είναι ο ισχυρότερος αριθμός, οπότε θα πάρουμε τα ψηφία του. Θα μετονομάσουμε τον ΑΦΜ για τα φυσικά πρόσωπα και θα τον αποκαλούμε πλέον "ΠΑ: Προσωπικός Αριθμός".

Ο ΠΑ θα καταστεί ο αριθμός ταυτοποίησης και θα δίνεται στη γέννηση, όπως δίνεται σήμερα ο ΑΜΚΑ.  Ο ΠΑ θα είναι ο ενιαίος αριθμός για τα πάντα, όχι μόνο κοινωνικού ή φορολογικού ενδιαφέροντος.

Εν τέλει ο καθένας θα ταυτοποιείται με αυτόν τον αριθμό, που θα αναγράφεται και στις νέες ταυτότητες».