Breaking News

Το διάσημο street food που ξετρελαίνει τη Νέα Υόρκη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τα «The Halal Guys» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στους δρόμους της Νέας Υόρκης το 1990, όταν οι τρεις ιδρυτές άνοιξαν μία καντίνα (καρότσι) με χοτ-ντογκ στο κέντρο του Μανχάταν (Midtown).

Τότε είχαν συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε ζήτηση από μουσουλμάνους οδηγούς ταξί, που αναζητούσαν ένα γεύμα «halal» κι έτσι άρχισαν να σερβίρουν αμερικάνικο φαγητό.

Ο αραβικός όρος «halal» σημαίνει «νόμιμος» και χρησιμοποιείται συχνά στο Ισλάμ για να περιγράψει το κρέας που επιτρέπεται να καταναλώνεται με βάση συγκεκριμένες θρησκευτικές οδηγίες.

Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν το «halal» ως ένα προσιτό φαγητό που μπορούν να βρουν σε πολλά σημεία της πόλης.

Η κάμερα του Food Insider βρέθηκε στο αρχικό «The Halal Guys», στη συμβολή της 53ης Οδού με την 6η Λεωφόρο.

Οι άνθρωποι περιμένουν στη σειρά για την εμβληματική πιατέλα, ένα πιάτο αλουμινίου γεμάτο με κοτόπουλο, γύρο και ρύζι, που συνοδεύονται από μαρούλι, ντομάτα, πίτα και τις περίφημες κόκκινες και λευκές σάλτσες.

Να σημειωθεί ότι το βίντεο, που δημοσίευσε χθες (10/6) το Food Insider, γυρίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο του 2020, πριν τεθούν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα στις ΗΠΑ λόγω κορονοϊού. Προς το παρόν τα «The Halal Guys» λειτουργούν ως delivery και take away, χωρίς να επιτρέπεται η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ανθρώπων.