Breaking News

Υπόθεση 10χρονης: Ο Κούγιας μίλησε για τη μεταφορά της σε δομή προστασίας ανηλίκων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χθες, Τετάρτη, η 10χρονη, που απήχθη στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκε προσωρινά σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, όπως και ο 6χρονος αδελφός της.

Για την είδηση όπως και για την εξέλιξη της υπόθεσης μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η μεταφορά δεν προβλέπεται, η απόφαση ελήφθη κατ' εξαίρεση. Ωστόσο, ίσως έπρεπε να μεταφερθεί, καθώς χρειάζεται ειδική προετοιμασία με παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο.

Για τον 6χρονο αδελφό της η μία εκδοχή είναι ότι κάτι συμβαίνει στην οικογένεια. Πιθανότατα υπάρχει και μια άλλη εκδοχή: Επειδή η 10χρονη με τον αδελφούλη της είναι συνδεδεμένοι, μεταφέρθηκαν μαζί για να γίνει μια φυσιολογική μετάβαση και να μη γίνει απότομα. Δεν γνωρίζω πώς ακριβώς έχουν επιλέξει να επαναφέρουν το κoρίτσι σε μια φυσιολογικότητα.

Εξετάζω την πρώτη εκδοχή, καθώς και το ό,τι μετά τον εντοπισμό της 10χρονης υπήρξαν επαφές της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης με το οικογενειακό περιβάλλον της. Εκείνο το οποίο προέχει είναι να μιλήσει η ίδια».