Breaking News

Αντριάνα Παρασκευοπούλου: Η εξομολόγησή της για το τροχαίο του 2015 και το... «Αίνιγμα της Κέρου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
H Νάντια Κοντογεώργη φιλοξένησε χθες στην εκπομπή «ΦλΕΡΤ» την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η οποία μίλησε για το επιστημονικό ντοκιμαντέρ «Το αίνιγμα της Κέρου», που θα κάνει παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στις 22:00 το βράδυ.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, μέλος της ανασκαφικής ομάδας την περίοδο 2018-2019, κατέγραψε την ανασκαφή που πραγματοποιείται στο νησί από τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, υπό τη διεύθυνση του Λόρδου Κόλιν Ρένφριου και του Δρ. Michael Boyd σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τον Προϊστάμενό της Δημήτρη Αθανασούλη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο τροχαίο ατύχημα που της συνέβη το 2015, όπου η ζώνη ασφαλείας της έσωσε τη ζωή, όπως τόνισε. Συγκεκριμένα, εξομολογήθηκε:

«Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή το 2015... Ο οδηγός παραβίασε το στοπ, οπότε με χτύπησε κάπως χαμηλά στον άξονα του αυτοκινήτου, το οποίο τούμπαρε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Σύρθηκα περίπου 60 μέτρα σ' αυτή την κατάσταση. Κατάφερα να βγω και σώθηκα μόνο χάρη στη ζώνη ασφαλείας... Ένιωθα πως δεν είχα κανέναν έλεγχο της κατάστασης... Με έσωσε η ζώνη ασφαλείας, το ένιωθα. Την ώρα που στροβιλιζόταν το αμάξι, ένιωθα ότι ήμουν κάπου δεμένη.

Πολλές φορές θεωρούμε ότι τέτοια τροχαία γίνονται μόνο αν βγούμε στην εθνική, αν βρέχει, αν υπάρχει υπερβολική ταχύτητα κλπ. Δεν είναι, όμως, κάτι τόσο μακρινό. Εμένα ήταν μια απόσταση ελάχιστα μέτρα από το σπίτι μου, λίγη ώρα πριν έρθω στη δουλειά, με ταχύτητες πολύ χαμηλές. Είναι η στιγμή... Λέω πάντα στα παιδιά μου να φοράνε τη ζώνη στο αυτοκίνητο.

Το διάστημα που ακολουθεί μετά το ατύχημα είναι περίεργο. Αισθάνεσαι σαν να ζεις σε μια ζώνη του λυκόφωτος. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις ότι όλο αυτό τελείωσε.

Πολλοί με ρωτάνε πως ένιωθα μετά... Αυτό που νιώθεις, απ' την πρώτη στιγμή, είναι ότι το δώρο της ζωής δεν είναι στάνταρ... Αποτυπώνεται στο μυαλό σου, στην καθημερινότητά σου, στον τρόπο σκέψης σου, στην ψυχή σου και στην καρδιά σου ότι η κάθε μέρα είναι ένα δώρο...».

Δείτε το βίντεο. Το απόσπασμα με το ατύχημα από το 23:20 και μετά.