Breaking News

Ο Donald Trump δεσμεύτηκε να μην διατάξει τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Donald Trump ορκίστηκε να μην διατάξει τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες ως μέτρο για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του BBC, τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου έγιναν μετά την προτροπή του ειδικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Dr Anthony Fauci, προς τους ηγέτες των πολιτειών και των τοπικών αρχών να είναι «όσο το δυνατόν πιο δυνατοί» ώστε να παροτρύνουν τους πολίτες να φορούν μάσκες.

Φορώντας μάσκα, ο Dr Fauci τόνισε ότι είναι «πολύ σημαντική και πρέπει να την χρησιμοποιούμε όλοι».

Να σημειωθεί ότι ο Donald Trump καταγράφηκε να φοράει για πρώτη φορά μάσκα, από την έναρξη της πανδημίας, το περασμένο Σάββατο 11 Ιουλίου (φωτογραφία πάνω).

Η πλειοψηφία των κυβερνητών στις ΗΠΑ έχει διατάξει τώρα να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και όχι μια προσωπική επιλογή. Μεταξύ αυτών είναι Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες - όπως η Kay Ivey της Αλαμπάμα -, οι οποίοι έχουν διαφοροποιηθεί από την αρχική αντίθεσή τους, επισημαίνει το BBC.

Την Παρασκευή ο Trump, μιλώντας στο Fox News, είπε ότι δεν συμφωνεί με μια εθνική εντολή για τη χρήση μάσκας, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν «συγκεκριμένη ελευθερία».

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο οργανισμός δημόσιας υγείας των ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δημοσίευσαν μια ανακοίνωση που προτρέπει όλους να φορούν μάσκες.

Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (20:30 βράδυ Παρασκευής, τοπική ώρα - 03:30 ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας), ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ ανήλθε σε 139.128, καθώς κατέληξαν 927 ασθενείς σε ένα 24ωρο.

Επίσης, καταγράφηκε νέο ρεκόρ με περισσότερα από 77.638 επιβεβαιωμένα κρούσματα, που έφτασαν στο σύνολο σχεδόν στα 3,64 εκατομμύρια.