Breaking News

Έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. σε κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι εικόνες συνωστισμού αλλά και τα prive party στη Μύκονο προκάλεσαν την ανησυχία των Αρχών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έλεγχοι το βράδυ της Τετάρτης.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε το νησί των ανέμων, τονίζοντας - όπως ανέφερε η ανακοίνωση - ότι η Μύκονος παραμένει μεν ασφαλής από πλευράς covid-19, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν, σε καθημερινή βάση. Επίσης, ανακοίνωσε συστηματικούς ελέγχους της αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων.

Τελικά οι πρώτοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης. Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Τις βραδινές ώρες της 29ης Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο. Οι έλεγχοι θα είναι διαρκείς - όλο το 24ωρο - και συνεχείς, ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διατάξεις και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών».

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».



Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τη Μύκονο, με αφορμή τη συγκρότηση της νέας αστυνομικής Υπηρεσίας (αστυνομική υποδιεύθυνση) του νησιού που θα στελεχωθεί συνολικά με 120 νέους αστυνομικούς.

Ο υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στο κτήριο που θα στεγάσει τη νέα υπηρεσία, ενώ στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με συστηματικούς ελέγχους τόσο των οδηγών όσο και των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων. Σε ότι αφορά στην εγκληματικότητα θα υπάρξουν ενισχυμένα μέτρα και περιπολίες για τον ριζικό περιορισμό των κλοπών, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός θα επισκεφθεί τη Μύκονο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να εποπτεύσει την εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν.