Breaking News

Ένα «θρυλικό» κατάστημα με τα καλύτερα ρολάκια κανέλας στο Σικάγο (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, καταστήματα με ρολάκια κανέλας (cinnamon rolls) άρχισαν να ανοίγουν σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ. Μεγάλες εταιρίες αρτοποιίας όπως οι Cinnabon και T.J. Cinnamons κέντρισαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών με τα παρασκευάσματά τους.

Όπως αναφέρει το Food Insider, μόνο στο Σικάγο τότε υπήρχαν ήδη δώδεκα ειδικευμένα καταστήματα με cinnamon rolls. Ανάμεσά τους το κατάστημα Ann Sather, το οποίο κατάφερε να αντέξει στον ανταγωνισμό με το πέρασμα του χρόνου.


Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του καταστήματος, το 1945, όταν οι Σουηδοί ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου αποφάσισαν να αποσυρθούν, η Ann Sather εγκατέλειψε τη δουλειά της μετά από 22 χρόνια, συγκέντρωσε τις αποταμιεύσεις της ζωής της και αγόρασε το κατάστημα, το οποίο λειτουργούσε μόνη της για 35 χρόνια.

Η επικέντρωσή της σε υγιεινά παρασκευάσματα με χαμηλές τιμές και η φιλική εξυπηρέτηση την έκαναν θρυλική στην περιοχή Lake View του Σικάγο και όχι μόνο.

Το 1981 πούλησε το κατάστημα στον Tom Tunney - έναν 24χρονο απόφοιτο του Cornell University School of Hotel and Restaurant Management και γιο Ιρλανδών μεταναστών, που μεγάλωσε στο Σικάγο -, τον οποίο εκπαίδευσε για ένα χρόνο.

H Ann Sather απεβίωσε το 1996, ωστόσο συνέχισε να κυριαρχεί η φιλοσοφία της «καλό φαγητό, φιλική εξυπηρέτηση και καλή συζήτηση», που έκανε το κατάστημα διάσημο. Μάλιστα, το χώρο κοσμεί και ένα πορτραίτο της.

Ο Tom Tunney επέκτεινε την επιχείρηση με δύο επιπλέον καταστήματα, ενσωματώνοντας και το κέτερινγκ, ιδρύοντας τελικά την "Ann Sather Corporate and Special Event Catering".

Η συνεργάτιδα του Food Insider, Medha Imam, μας ξεναγεί στο κατάστημα Ann Sather στο Lake View του Σικάγο και μας παρουσιάζει τα διάσημα cinnamon rolls που σερβίρει στους πελάτες.

Να σημειωθεί ότι το βίντεο δημοσιεύθηκε μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, πριν γίνει τo lockdown στις ΗΠΑ λόγω κορονοϊού.