Breaking News

Κάτοικος Τήνου: «Από τις 27 Ιουνίου είναι τα τουρκικά αλιευτικά στο νησί» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Χθες το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας σε δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για παρουσία τουρκικών αλιευτικών ανοικτά της Μυκόνου.

Κάτοικος της Τήνου τράβηξε βίντεο με τουρκικά αλιευτικά στα ανοικτά του νησιού. Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», τα τουρκικά αλιευτικά είναι στην Τήνο από τις 27 Ιουνίου, περίπου. «Πηγαινοέρχονται πάνω - κάτω σχεδόν σε όλες τις Κυκλάδες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τα τουρκικά αλιευτικά στις Κυκλάδες μίλησε και ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος από το Mykonos Live TV, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν πλάνα, που δείχνουν ότι ψαρεύουν στην περιοχή.





Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ανέφερε:

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο  Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.»