Breaking News

Κορονοϊός: Η εξέλιξη της καμπύλης στις ΗΠΑ - Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στη Φλόριντα (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (βράδυ Κυριακής, τοπική ώρα - ξημερώματα Δευτέρας, ώρα Ελλάδας), στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 59.747 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολο να ξεπερνάει τα 3,3 εκατομμύρια. Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 135.171, καθώς κατέληξαν 442 ασθενείς σε ένα 24ωρο.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Φλόριντα κατέγραψε χθες ρεκόρ με 15.299 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, περίπου το ένα τέταρτο του σύνολου στις ΗΠΑ.

Η νότια πολιτεία, με μόλις το 7% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ξεπέρασε το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ που κατείχε η Καλιφόρνια.

Η Φλόριντα - που κατέγραψε, επίσης, 45 θανάτους σε μία μέρα - άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα τον περασμένο Μάιο, ωστόσο αποδείχθηκε ευάλωτη λόγω του τουρισμού και του μεγάλου ποσοστού των ηλικιωμένων, επισημαίνει το δημοσίευμα του BBC.

Μάλιστα η Φλόριντα θα κατατασσόταν τέταρτη στον κόσμο όσον αφορά τα νέα κρούσματα εάν ήταν χώρα, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters,  πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 40 νοσοκομεία στη Φλόριντα ανέφεραν ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι σε πλήρη χωρητικότητα.

Δείτε το γράφημα του BBC που απεικονίζει την ημερήσια καμπύλη κρουσμάτων και θανάτων (με μπλε και κόκκινο χρώμα αντίστοιχα) από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο.