Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Ben Cross (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο ηθοποιός Ben Cross, ο οποίος ήταν γνωστός για το ρόλο του ως ο αθλητής Harold Abrahams στην ταινία του 1981 "Chariots of Fire - Οι δρόμοι της φωτιάς".

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, οι εκπρόσωποί του δήλωσαν ότι πέθανε "ξαφνικά" μετά από μια σύντομη ασθένεια.

Τη θλίψη της για την απώλεια του αγαπημένου της πατέρα εξέφρασε συντετριμμένη στο Facebook και η κόρη του Lauren. 

Ben Cross

O Ben Cross γεννήθηκε στο Λονδίνο από μια καθολική οικογένεια εργατικής τάξης. Αφού αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών (RADA), μετακινήθηκε από τη θεατρική σκηνή στην οθόνη και πήρε έναν μικρό ρόλο στην πολεμική ταινία "A Bridge Too Far" (1977), με πρωταγωνιστές τους Sean Connery και Michael Caine.

Τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος του θιάσου "Royal Shakespeare Company", ενώ την επόμενη χρονιά, το 1978, διέπρεψε στο μιούζικαλ "Chicago".

Ήταν μια παράσταση, με την οποία πιστεύεται ότι κέρδισε το ρόλο του Harold Abrahams στην ταινία του 1981 "Chariots of Fire - Οι δρόμοι της φωτιάς", η οποία κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, ωστόσο ο Cross δεν ήταν υποψήφιος.

Ο Ben Cross υποδύθηκε τον Εβραίο δρομέα Harold Abrahams στην ταινία, η οποία βασίστηκε στην αληθινή ιστορία δύο Βρετανών, που αγωνιζόταν για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924.


Το 1984 πρωταγωνίστησε στη μίνι σειρά "The Far Pavilions", ενώ το 1991 στο σίριαλ "Dark Shadows".

Το 1995 πρωταγωνίστησε ως πρίγκηπας Malagant στην ταινία "First Knight - Λάνσελοτ, ο πρώτος ιππότης".

Το 2006 εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια του ντοκιμαντέρ του BBC "Nuremberg: Nazis on Trial", ενώ το 2009 υποδύθηκε τον Sarek  (πατέρα του Spock) στο "Star Trek".

Όπως αναφέρει το BBC, οι εκπρόσωποί του είπαν ότι μόλις είχε τελειώσει τα γυρίσματα της ταινίας τρόμου "The Devil's Light", που θα κάνει πρεμιέρα το 2021. Επίσης, θα εμφανιστεί με πρωταγωνιστικό ρόλο και στη ρομαντική δραματική ταινία "Last Letter From Your Lover".

Ο Ben Cross, ο οποίος πέθανε στη Βιέννη της Αυστρίας, είχε κάνει δύο γάμους και απέκτησε δύο παιδιά, τη Lauren και τον Theo.