Breaking News

Έκκληση για φυλετική αρμονία από τη Melania Trump (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την Τρίτη, κατά τη δεύτερη νύχτα του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, η σύζυγος του Donald Trump, Melania, έκανε έκκληση για ενότητα, σε ομιλία της από τον Λευκό Οίκο.

"Σταματήστε τη βία και τις λεηλασίες" τόνισε η Melania, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις, που ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε και έδειχνε τον εν ψυχρώ πυροβολισμό ενός αφροαμερικανού από αστυνομικούς, στην πόλη Kenosha.

Ο 29χρονος αφροαμερικανός Jacob Blake πυροβολήθηκε αρκετές φορές τη στιγμή που επιχείρησε να μπει στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με το BBC, οι δικηγόροι της οικογένειάς του είπαν ότι "θα χρειαστεί ένα θαύμα για να περπατήσει ξανά".

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, με τον Donald Trump να εξακολουθεί να βρίσκεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις απέναντι στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Joe Biden, η Melania προέτρεψε τους Αμερικανούς να σταματήσουν να κρίνουν τα περιστατικά με βάση τη φυλή.

"Όπως όλοι σας, έχω σκεφτεί τη φυλετική αναταραχή στη χώρα μας. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα και δεν είμαστε περήφανοι για τμήματα της ιστορίας μας. Σας ενθαρρύνω να εστιάσετε στο μέλλον, ενώ μαθαίνετε από το παρελθόν" δήλωσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, που δεν εμφανίζεται συχνά στο προσκήνιο.

Και πρόσθεσε: "Καλώ τους ανθρώπους να έρθουν μαζί με πολιτικό τρόπο ώστε να μπορέσουμε να εργαστούμε και να ανταποκριθούμε στα τυπικά αμερικανικά ιδανικά μας. Ζητώ, επίσης, από τους ανθρώπους να σταματήσουν τη βία και τις λεηλασίες, που γίνονται στο όνομα της δικαιοσύνης και να μην κρίνουν με βάση το χρώμα του δέρματος ενός ατόμου".


Μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη συμπαράστασή της για όσους ανησυχούν για το ξέσπασμα του κορονοϊού, που οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 178.000 Αμερικανούς.

"Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι είναι ανήσυχοι. Κάποιοι αισθάνονται αβοήθητοι. Θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι" επισήμανε, ενώ εξήρε το σύζυγό της ως κάποιον που "δεν κρύβει τα αισθήματά του για τις καταστάσεις".

"Η απόλυτη ειλικρίνεια είναι αυτό που αξίζουμε από τον πρόεδρό μας ως πολίτες. Είτε σας αρέσει είτε όχι, ξέρετε πάντα τι σκέφτεται" είπε η Melania Trump.

Πληροφορίες από: BBC

Ολόκληρη η ομιλία της στο βίντεο του ABC.